Спорт

ОЛІМПІЙСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ У РАЙОНІ


У цьому році виповнюється 117-та річниця відродження сучасних Олімпійських ігор та 9 рік поспіль, коли Національний олімпійський комітет України, спільно з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, з метою відзначення Дня фізичної культури і спорту проводять Всеукраїнський Олімпійський урок та Олімпійський тиждень. Минулий тиждень, з 9 по 15 вересня 2013 р., по всіх школах району був оголошений, як Олімпійський тиждень спорту. У цей період для збільшення рухової активності школярів відбулися масові фізкультурно-спортивні заходи з елементами естетичного та розважального характеру в Лисянському НВК "ЗОШ I-III ступенів №1-гімназія", в Бужанській, Смільчинецькій, Кам’янобрідській, Яблунівській, Хижинській, Виноградській загальноосвітніх школах. Спортивно-розважальні свята "Веселі старти", "Козацькі розваги", "Малі олімпійські ігри" проведені в Почапинській, Вотилівській, Чаплинській, Журжинецькій школах.

В переддень Дня працівника фізичної культури і спорту хочеться відзначити вчителів фізичної культури В. В. Баглая, В. В. Кравчука, С. Я Корнієнка, В. П. Дзеціну, В. А. Клочка, як висококваліфікованих спеціалістів, ентузіастів фізичної культури і спорту, які відмінно володіють методикою сучасного уроку фізичної культури. Великою повагою і шаною користуються ветерани спортивного та педагогічного руху В. П. Юзипен¬ко, Л. Я Голубчик, В. І. Смола, які на заслуженому відпочинку та вчителі з великим практичним досвідом: В. Д. Черниш, П. П. Тесак, Л. І. Юхимчук, О. М. Рудьман, В. П. Зовковінський та інші. Їм теж щирі вітання від відділу освіти райдержадміністрації з професійним святом.

Віктор ГРИЦЕНКО,

методист відділу освіти райдержадміністрації.






ВІДЧУЛИ СЕБЕ ОЛІМПІЙЦЯМИ


З 9 по 13 вересня по всій території України проходив "Олімпійський тиждень", який був присвячений здобуткам українських спортсменів на внутрішніх та міжнародних аренах у минулому та вихованню підростаючої олімпійської молоді на майбутнє. Смільчинецький НВК підхопив ідею проведення Олімпійського тижня, під час якого учні нашої школи отримали можливість більше дізнатися про історію Олімпійського руху, його ідеї та принципи, про те, як загартувати себе не лише фізично, а й інтелектуально. В рамках Олімпійського тижня у Смільчинецькому НВК було організовано чимало заходів: виставка літератури "Ми за здоровий спосіб життя", вікторина "Спорт і ми", спортивні змагання "Веселі та спритні", шкільна Спартакіада, конкурс малюнків на асфальті "Спорт у моєму житті", вікторина "Що таке фізкультура?". Також організовано рухливі ігри на перервах та перегляд відеороликів, мультфільмів про здобутки українських спортсменів на Олімпіаді-2012 у Лондоні. У п'ятницю 13 вересня на урочистій лінійці було підбито підсумки тижня.

Велика заслуга в проведенні всіх заходів вчителів Корнієнка С. Я., Дзер¬гун Н. М., Яковенка A. B., Строгецької I. K. та класних керівників і класоводів НВК. Олімпійський тиждень проходив у всіх навчальних закладах Лисянського району, адже це має велику суспільну значимість, спрямовану на утвердження здорового способу життя, забезпечення розвитку Олімпійського руху в Україні та залучення дітей до спорту.


Сергій КОРНІЄНКО,
вчитель фізичної культури.
Форма входу
Пошук
Друзі сайту